Poctivá voľba piva

Čapujeme tankový, nefiltrovaný plzeňský ležiak Pilsner Urquell.

V roku 1842 sa zrodil
ten pravý originál

Sládek Josef Groll totiž v októbri 1842 uvaril úplne iné pivo, ako bolo dovtedy v Plzni zvykom. Väčšinou prechádzali vrchným kvasením a boli nestálej kvality. Groll v Plzni ale uplatnil svoje znalosti varenia spodne kvaseného ležiaku, teda piva vyrábaného za pomoci spodných kvasníc pri teplotách okolo 10 ˚C, ktoré nakoniec nechá 30 dní ležať a zreť. Čo je dôvod, prečo sa mu hovorí ležiak.

Tankový Pilsner Urquell

To najlepšie a najčerstvejšie je pivo nepasterizované, dovážané v špeciálnych cisternách priamo z pivovaru. U nás v Hodovni je následne uchovávané v objemných tankoch, ktoré sú v chladiacich boxoch so stálou teplotou 6-10 °C. Tankové pivo neprichádza do styku so vzduchom ani iným plynom a uchováva si tak najvyššiu kvalitu.

Spôsoby čapovania

Mlieko

Pri tomto štýle čapovania naplníme pohár až po pivný okraj, krémovou až smotanovou penou, ktorá je piteľná a plná piva, na prvý pohľad pripomína pohár mlieka – z toho vychádza aj názov. Kúzlo „mlieka“ sa naplno prejaví, ak je vypité ihneď po načapovaní.

Šnyt

Šnyt alebo košt si doprajú gurmáni, ktorí majú najradšej na pive jeho čerstvosť. Je to tzv. malé pivo vo veľkom pohári, ktoré je načapované na jedenkrát.

Hladinka

Pivo čapované na „hladinku“ je typické hustou krémovou penou. Pena je na rozdiel od suchej „čapice“ mokrá a plná piva, na povrchu jemná a rovná. Po napití kreslí po stenách pohára krúžky, tzv. hladinky. Dôležité sú správne teploty čapovaného piva a skla, do ktorého čapujeme. Výsledkom je pivo s ideálnou teplotou 7°C so správnym pomerom piva a krásnej peny.

U nás vám pivo načapujú aj:

Víťazka súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2016

Petra Sečkárová
Certifikovaná Paní Výčepní Plzeňského Prazdroje

Druhý vicemajster Pilsner Urquell Master Bartender 2018

Branislav Majzún
Certifikovaný Pán Výčepní Plzeňského Prazdroje

Kontakt


Pribinová 16, 90101 Malacky
+421 948 656 456
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Napíšte nám

Otváracie hodiny

Po - Št 11:00 - 23:00
Pi 11:00 - 24:00
So 12:00 - 24:00
Ne 12:00 - 22:00

Chcem odoberať denné menu:
Please wait